El Concert solidari recull 1320€ que es destinaran a entitats socials

El Concert solidari recull 1320€ que es destinaran a entitats socials

Diumenge 4 d’octubre de 2020 va tenir lloc el Concert solidari organitzat per la Societat Coral Amics de la Unió a la Parròquia de Sant Esteve de Granollers. De la recaptació de les entrades es van obtenir 1320€ que es destinaran íntegrament per les entitats de caire social El Xiprer i Càritas de Granollers.

 

Després de la suspensió del concert en motiu de la pandèmia, que havia de tenir lloc el primer cap de setmana de maig, es va trobar una nova data per dur a terme aquest concert. Es tracta d’una iniciativa que va néixer dels propis membres del cor, que tenien ganes d’oferir un concert a la ciutat i, alhora, poder donar suport i visibilitat a una entitat que desenvolupés una tasca de caire social.

 

El concert, en un primer moment, havia de comptar amb la participació de dos cors de la Societat Coral Amics de la Unió. A última hora, però, hi va haver un positiu per PCR dins de Veus – Cor Infantil Amics de la Unió que va suposar un aïllament preventiu de tot el cor i va suposar la cancel·lació de la seva participació al concert. El Cor Jove Amics de la Unió, que ja havia de participar al concert, va ser l’encarregat de cantar durant tota l’estona sota la direcció de Marta Dosaiguas.

 

La primera part del concert va consistir en la interpretació d’un repertori de música sacra contemporània de gran bellesa, obres que formen part del repertori Lux del Cor Jove Amics de la Unió. A la segona part, la formació de veus mixtes va presentar alguns dels temes més vistosos que té al seu repertori, com la peça Nyon Nyon de J. Rusestad o El guayaboso, un arranjament de G. López Gavilán. Al final de tot, es van presentar per primera vegada en públic dos temes que formaran part de l’espectacle Denominació d’Origen que el cor presentarà al Teatre Auditori de Granollers el dia 20 de novembre.

 

L’assistència de públic al concert va ser nombrosa i cal destacar la implicació de les persones vinculades a les entitats El Xiprer i Càritas. Al principi del concert, abans de començar a cantar, la presidenta de la Societat Coral Amics de la Unió, Marina Garrell, i el president de la Associació Amics d’El Xiprer, Pep Nogueras, van fer un parlament d’agraïment.

 

Des de la Societat Coral Amics de la Unió volem agrair l’assistència a tot el públic que, malgrat les condicions socio-sanitàries, es va acostar a l’església per sentir el concert. Ens agradaria acabar aquesta crònica compartint el text que va llegir el president de l’Associació Amics d’El Xiprer, que parla de la importància de l’escolta i l’acompanyament a la vida.

 

En nom d’El Xiprer, us dono les gràcies,

Gràcies a la parròquia per cedir l’espai i la infraestructura.

Gràcies a la Societat Coral Amics de la Unió per posar-hi les veus i els cants.

Gràcies al públic en general, per ser-hi i per la vostra aportació.

Entre tots s’ha aconseguit dur a terme aquest concert solidari. Cada col·lectiu hi ha aportat el que sap, el que té i el que és, i entre tots s’ha aconseguit aquest fantàstic acte. És una demostració que treballant en equip es poden aconseguir grans reptes. L‘objectiu d’El Xiprer, no és solament repartir aliments a les persones més necessitades, sinó acollir, escoltar, acompanyar i estimar per créixer plegats. De fet, tots necessitem ser acollits, escoltats, acompanyats i estimats, si no fos així, quin sentit tindria la vida? Una societat que deixi de fer-ho és una societat sense esperança i condemnada a desaparèixer.

D’aquí un moment gaudirem dels cants del Cor Jove. Veus treballades,modelades i molt ben

dirigides que ens ompliran l’esperit, i amb una mica de sort, alimentaran i mantindran encesa la llum d’esperança que tots portem dins. Per molts de nosaltres El Xiprer ha estat aquesta veu, aquesta llum i aquesta esperança que ens ha ajudat a seguir endavant en moments de solitud, de foscor o de desorientació.

Actes com el d’avui ajuden a acollir, escoltar, acompanyar i, sobretot a estimar, en resum a fer Xiprer. És per això que si bé al principi us he donat les gràcies per fer possible el concert, ara us demano que fem créixer El Xiprer, sentim-lo nostre i treballem en equip per aconseguir una societat més integradora i més justa!

Repeteixo, gràcies! I que per molts anys puguem gaudir de la música i el cant coral.

 

La fotografia és de Xavi Solanas de SomGranollers.

Residència

Teatre Auditori de GranollersAjuntament de Granollers

Mecenatge

Obra Social "La Caixa"

Col·laboració

Estabanell Energia

Patrocini

MaxiSaltDomènec Forns- advocats

Amb el suport de

Diputació de Barcelona

Mitjans col·laboradors

Cat Músicavotv