Veus i el Cor Jove, doblement premiats en un concurs de Moldàvia

Veus i el Cor Jove, doblement premiats en un concurs de Moldàvia

Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor Jove Amics de la Unió han estat doblement premiats al Chișinău Choir Competition, un concurs que s’ha celebrat a la capital de Moldàvia del 20 al 22 d’octubre de 2021 en format semi-presencial. Dins la categoria online -virtual- a la qual es presentaven, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió ha obtingut una puntuació de 29 sobre 30 i ha estat qualificat amb una “puntuació d’Or” i el Cor Jove Amics de la Unió ha obtingut el “Grand Prix”, el premi absolut del concurs en la modalitat online.

 

En aquesta ocasió es van presentar els vídeos de l’enregistrament en directe de l’espectacle HITS!, un concert que els dos cors van compartir el passat 30 de maig de 2021 al Teatre Auditori de Granollers i que es va enregistrar de forma professional. El concert, inclòs dins la temporada de Música Clàssica del teatre, era una mostra del repertori d’ambdós cors, una selecció dels hits, les obres de més èxit del repertori de cada cor. Els vídeos, alguns dels quals ja es poden trobar al canal de YouTube d’ambdues formacions, són una creació de FRAU. recerques visuals i compten amb la producció sonora de Marc Urrutia.

 

Aquest doble premi es valora positivament, tot i que la vivència en un concurs virtual no és la mateixa que la que es viu als habituals concursos presencials. Experiències prèvies com els premis obtinguts a Ejea de los Caballeros (2019), el Certamen de Tolosa (2015) o el Let The Peoples Sing! (2013) són exemples de concursos presencials on el jurat valora una interpretació en directe que té lloc un dia a un lloc en concret. No obstant, mentre no es puguin realitzar concursos presencials, els cors de la Societat Coral Amics de la Unió seguiran participant en iniciatives similars.

 

Aquest no és l’únic concurs al qual els cors opten a reconeixements. Les properes cites són del 4 al 8 de novembre de 2021, que tindrà lloc el 15è Festival Coral Internacional Gustavo Gómez Ardila, a Colòmbia, i el dia 14 de novembre de 2021, que es desenvoluparà també en modalitat semi-presencial el concurs Koyasan International Children Choir Online Festival, a Japó. En els dos concursos hi hem presentat els vídeos de l’espectacle HITS!.

Residència

Teatre Auditori de GranollersAjuntament de Granollers

Mecenatge

Obra Social "La Caixa"

Col·laboració

Estabanell Energia

Patrocini

MaxiSaltDomènec Forns- advocats

Amb el suport de

Diputació de Barcelona

Mitjans col·laboradors

Cat Músicavotv