Veus guanya el 3r premi al Certamen Coral de Tolosa

Veus guanya el 3r premi al Certamen Coral de Tolosa

Veus – Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, ha quedat en 3a posició en la categoria Cors Infantils de la 53a edició del Certamen Coral de Tolosa (Guipúscoa), que s’ha celebrat els dies 29, 30 i 31 d’octubre. El Certamen Coral de Tolosa és considerat una de les cites més importants en el món coral, ja que només s’hi pot participar després d’un estricte procés de selecció. El concurs inclou les categories Cors de Cambra i Cors Infantils, amb diferents modalitats en cada una. En les seves 53 edicions, hi ha passat més 1.250 corals de tot el món. A més a més, és un dels sis certàmens integrats del Gran Premi Europeu de Cant Coral.

Amb aquest premi, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió es converteix en l’únic cor de l’estat espanyol, en categoria infantil, que és premiat 3 vegades al Certamen de Tolosa. El 2010, on va quedar en 2a posició, el 2015 que va quedar 1r i aquest 2022, amb el 3r premi.

Aquest any hi han participat 15 cors, procedents de: Estònia, Letònia, Txèquia, Polònia, Suècia, Astúries, Eslovènia, Estats Units, Estònia, Irlanda, Mèxic, Ucraïna i Catalunya. El jurat internacional estava format per Xabier Sarasola, Cesar Alejandro Carrillo, Martina Batic, Mats Nilsson, Jorsan Sramek Shin Hwa Park i Petra Grassi.

En la competició de Cors Infantils, que va tenir lloc dissabte passat al Teatre Leidor de Tolosa, hi van concursar: Los Pequeños del Coro de León, Girls Choir of Musamari Choral School d’Estònia, Riga Cathedral Girls’ Choir Tiara de Letònia, La Múria Choir de Polònia, Adolf Friedrik’s Girls choir de Suècia i Veus – Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers.

La classificació final a la categoria infantil, on participava la formació granollerina, ha estat en primera posició Riga Cathedral Girls’s Choir Tiara de Letònia, en segona posició l’Adolf Friedrik’s Girls Choir de Suècia i Veus – Cor Infantil Amics de la Unió en tercera posició.

El Concurs també atorga el premi al millor cor del certamen, que el nomina per a la final del Gran Premi Europeu de Cant Coral, al qual només accedeixen els finalistes dels sis certàmens més prestigiosos d’Europa. Aquesta edició ha estat pel Cor Ucraïnès, Sofia Chamber Choir.

El Gran Premi Europeu de Cant Coral és un concurs organitzat pels Concursos Internacionals Corals d’Arezzo (Itàlia), Debrecen (Hongria), Maribor (Eslovènia), Tours (França), Varna (Bulgària) i Tolosa (País Basc).

Residència

Teatre Auditori de GranollersAjuntament de Granollers

Mecenatge

Obra Social "La Caixa"

Col·laboració

Estabanell Energia

Patrocini

MaxiSaltDomènec Forns- advocats

Amb el suport de

Diputació de Barcelona

Mitjans col·laboradors

Cat MúsicavotvEl 9Nou